Sign up to SahamTalk to save a watchlist for easy access to your favorite stocks
Handle
N/A
Handle
 
P H
Dec 14,2016 08:02:47

ERAA to import iPhone 6S and iPhone 7

CEO of Erajaya Swasembada, ($ERAA) Hasan Aula, stated that the company has issued a certification request to import both iPhone 6S and iPhone 7. The company has opted for Postel B certification request to distribute the products, in which previously, the imports of 4G iPhones were not allowed as the phones were not meeting the TKDN requirements. (Kompas)

US:AAPL

hide
P H
Nov 08,2016 19:04:44

Foxconn to start selling Luna phone in Indonesia

Foxconn Technology Group, Taiwanese-based electronics manufacturing company, will soon selling its new smart-phone in Indonesia under Luna brand in early Nov’16 and targeting the middle class people (41.1% of total phone market). Until end of 2016 the company is optimist to sell 30k units, while the long term target is to grab 5% market share in Indonesia premium smart-phone segment. The phone is produced locally in Semarang.

$ERAA $TELE $TRIO $GLOB

hide
P H
Nov 08,2016 19:03:57

Erajaya Swasembada ($ERAA) to find business partner to fulfill the minimum local content rule

The company is eyeing to find business partner in manufacturing division in order to fulfill the ruling in mobile phone manufacturing. The 30% minimum local content in 4G phone will start to implement in January 2017. However, the company will still focus on its core distribution business under its retail stores (Erafone, Samsung shop and Urban Republik), while manufacturing division will give a value added to the company.

hide
P H
Jun 15,2016 10:05:47
2 Options for 4G local content regulations – The Ministry of industries has come up with 2 schemes for handset vendors to comply with the 30% local content regulations. 4G handset vendors are given the choice to comply with 30% local content regulation through 100% hardware or 100% software scheme. The latter is only applicable for premium handset products with CIF value above USD600 or equivalent to ~IDR8m. The 2 proposed schemes are final and currently the Ministry of Industries is developing the technical aspect of the regulation.

$ERAA $TELE $TRIO $GLOB

Bear
P H
Jun 07,2016 12:26:34
BERITA SAHAM 07 JUNI 2016


•PERTUMBUHAN EKONOMI : Pemerintah memberi sinyal penurunan asumsi laju produk domestik bruto dari usulan RAPBNP 2016 sebesar 5,3% menjadi 5,1%-5,2%. (BISNIS INDONESIA)

•REGULASI IMPOR PONSEL & KOMPUTER : Per 1 Juli, Importir Produsen Wajib Investasi
Mulai 1 Juli 2016, impor telepon seluler, komputer genggam (handheld), dan komputer tablet khususnya untuk perangkat yang berada dalam jaringan 4G LTE oleh importir produsen wajib menyertakan bukti investasi di dalam negeri. (BISNIS INDONESIA)

•INDUSTRI PAKAN TERNAK : Jagung Ditekan, Impor Gandum Melonjak, Pengetatan impor jagung berimbas pada meningkatnya impor gandum untuk pakan ternak. Penurunan impor jagung juga telah menyebabkan penyerapan komoditas itu dari petani lokal naik cukup signifikan. (BISNIS INDONESIA) Comment : good for BISI

•TAMBAHAN MODAL BUMN : PMN Cair, Rencana penerbitan saham baru oleh BUMN kembali mencuat setelah pemerintah mengusulkan Penyertaan Modal Negara (PMN) dalam Rancangan APBN Perubahan 2016 kepada DPR. (BISNIS INDONESIA)

•WTON : Perusahaan beton pracetak PT Wijaya Karya Beton Tbk. sudah mengantongi proyek infrastruktur HSR Jakarta-Bandung dan menggenggam total nilai kontrak baru hingga Rp1,3 triliun. (BISNIS INDONESIA)

•RI MASUK LIMA BESAR DUNIA - Ledakan Besar di Ritel : Lompatan peringkat Indonesia, dari 12 menjadi 5, dalam Global Retail Development Index (GRDI) 2016 kian mengonfirmasi terjadinya booming sektor ritel di Tanah Air. (BISNIS INDONESIA) Comment : Good For ACES, RANC

•STOK CPO MENURUN : Ramadan Kerek Harga CPO, Persediaan minyak kelapa sawit di Malaysia, sebagai produsen kedua terbesar di dunia, diprediksi menyusut ke level terendah dalam dua tahun terakhir. Harga pun berpeluang mencapai level 2.900 ringgit per ton pada bulan ini. (BISNIS INDONESIA) Good For LSIP, AALI

•TLKM : PT Telekomunikasi Indonesia Tbk mengaku sudah meraih pendapatan sekitar Rp 15 triliun dari segmen High End Market yang dikelola Enterprise Customer Facing Unit (CFU). (INDO TELKO)

•BBRI- BMRI : Bank BRI (Persero) Tbk dan Bank Mandiri (Persero) Tbk berkomitmen membiayai permodalan bagi distributor minyak pelumas buatan PT Pertamina Lubricants. (KOMPAS)

•BMRI : Bank Mandiri’s e-money solution provider PT Digital Artha Media (DAM) will sign partnership agreements with 13 e-commerce companies while Indonesian Agency for Creative Economy (BEKRAF) has joined hands with several venture capital firms to fund the 16 sub-sectors in the creative industry. (DEAL STREET ASIA)

•Harga Nickel Dan Timah
Tin 3M : 16945  +350  +2.11%
Nickel 3M : 8665  +165  +1.94%

$ERAA $TELE $TRIO $GLOB $BISI $CPIN $MAIN $JPFA $WTON $WIKA $ACES $RANC $AALI $LSIP $SIMP $SMAR $SGRO $TLKM $BMRI $BBRI

 -----------------------------------------

( OCBC, DISCLAIMER ON)
Bull
P H
Apr 26,2016 15:51:52
Erajaya Swasembada (ERAA): Mobile Major
 
-  Beneficiary of industry data growth and strong performance of Taiwan and China brands: During our recent visit to ERAA, we learned that the company's higher 2016 targets with sales of IDR22tn, +10% y-y, and IDR264bn net profit, +16.8% y-y, both up 10% from its initial 2016 guidance, was mainly driven by higher-than-expected 2015 results. Backed by the industry's strong data growth trend, 2015 sales reached IDR20tn, +38.4% y-y (8% higher than our estimate and 21% above consensus), as cellular phone revenue, which contributed 88% of total, jumped 39% y-y to IDR17tn on higher-than-expected sales volumes (106% of our estimate), helped by continued strong growth in brands from Taiwan and China. This note marks a transfer of analyst coverage.

-  Market share expansion on strong bargaining position: Looking ahead, we expect ERAA’s market share expansion in cellular phones, having reached 40% in 2015, up from 32% in 2014, to be well supported. However, we expect a slower pace due to higher base effect and TRIO’s recent debt restructuring. Given favorable strategic partnership with Huawei, we believe its ability to gain market share looks bright with the expected of 8-10% growth of the cellular phone sales in 2016-17F, particularly as ERAA strengthens its bargaining position with brand partners.

-  Higher gross margin on the cards with retail expansion: ERAA plans to continue its retail expansion from 556 outlets in 2015 to 596 outlets in 2016, adding 40 outlets across Indonesia and pushing up retail-to-sales contribution from 34% in 2015 to 36-38% in 2016. In addition, the sell-down of +120-day inventory back in 2015 should help ERAA boost its gross margin from 7.5% last year to 7.7%-7.8% in 2016-17F.

-  Lower interest rate to cushion bottom line: We expect earnings support to stem from lower interest rates, which the management conservatively expect to fall by 25 bps from 10.5% in 2015 to 10.25% in 2016. This is despite the possible additional loans required to refinance working capital. Assuming a 25% effective tax rate and lower interest rates, we forecast 2016-17 net profit margin to increase to 1.2-1.3%.

Outlook: Solid 2016-17F earnings growth of 16-19% EPS growth
Overall, we expect ERAA to maintain its No.1 position in mobile phone distribution in Indonesia. On the top line, we raise our 2016-17F revenues by 10% to IDR21.8tn-23.5tn (exhibit 5). On the cost front, greater retail presence and lower interest charges should result in net profit growth of 16% y-y to IDR262bn in 2016 and 19% y-y to IDR311bn in 2017.

Recommendation: Maintain BUY with TP of IDR850
ERAA is currently trading at a 2016F PE of 8.3x, a 25% discount to regional peers, which we view as attractive (exhibit 7) relative to its growth profile. At this stage, we retain our BUY call and 12M DCF-based TP of IDR850 (2016F PE of 9.5x, around 15% discount to regional peers), although its 3M market outperformance (exhibit 4) translates to just 14% potential upside. Risks to our call include higher working capital capitals.
 
$ERAA $TELE $TRIO $GLOB
hide
P H
Apr 14,2016 08:44:04
Tips trading buat hari ini  Kamis, tanggal 14 April 2016  :

1.IHSG kemarin semerbak dengan saham-saham kecil dengan kenaikan yang luar biasa, sedangkan saham baking masih tertekan, kecuali saham ASII.
Tidak usah peduli banget sama market yang susah naik dengan blue chips, kalau banyak saham kecil yang terbang dan memberikan cuan.

2.Jadi mendingan kita bahas satu persatu deh saham-saham yang naik luar biasa.

3.ELSA :Saham ini break out dengan volume yang luar biasa, saham ini jika mampu bertahan diatas level 450, maka targetnya masih jauh yaitu sekitar 630-650.Namun jika tidak mampu bertahan diatas level 450, sebaiknya take profit dulu.

4.GIAA : Saham ini sudah dimainkan 4 hari berturut-turut, so sebaiknya hati-hati, kemarin mencoba menembus level 600, namun tidak kuat sehingga turun kembali dibawah 600, target terdekat adalah 650. Risk lebih besar dari rewards, so main saham ini sebaiknya main cepat saja.

5.ANTM : Saham ini diisukan target menuju 800, kenaikan dalam 2 hari terakhir terlalu cepat, sehingga dapat saja terjadi konsolidasi dahulu, namun jika bertahan diatas level 630, maka saham ini otw menuju 800.

6.TINS : Saham ini sebentar lagi menuju level 1000, so sebaiknya hati-hati jika sudah mencapai level 1000, karena targetnya sudah dekat yaitu 1100.

7.PTBA : Saham ini menguji level 7825, jika mampu tembus level 7825, maka akan menguji level 8000, dengan target 10.000-12.000

8.INCO : Saham ini berpeluang menguji level 2000, dengan target terdekat 2045-2050, target mid term adalah 2700, dengan syarat harus mampu tembus dan bertahan diatas level 2050.

9.ERAA : Saham ini menguji level 800-810, jika tembus maka targetnya akan lumayan jauh, yaitu 1200, dengan syarat harus mampu bertahan diatas level 800.

10.ADRO :Saham ini otw to 800, saham ini ada small resist di level 760. nampak ADRO tidak akan sulit menembus level small resist tsb.

$IHSG $ELSA $GIAA $ANTM $TINS $PTBA $INCO $ERAA $ADRO
hide
P H
Apr 14,2016 08:42:36
Tips trading buat hari ini  Kamis, tanggal 14 April 2016  :

1.IHSG kemarin semerbak dengan saham-saham kecil dengan kenaikan yang luar biasa, sedangkan saham baking masih tertekan, kecuali saham ASII.
Tidak usah peduli banget sama market yang susah naik dengan blue chips, kalau banyak saham kecil yang terbang dan memberikan cuan.

2.Jadi mendingan kita bahas satu persatu deh saham-saham yang naik luar biasa.

3.ELSA :Saham ini break out dengan volume yang luar biasa, saham ini jika mampu bertahan diatas level 450, maka targetnya masih jauh yaitu sekitar 630-650.Namun jika tidak mampu bertahan diatas level 450, sebaiknya take profit dulu.

4.GIAA : Saham ini sudah dimainkan 4 hari berturut-turut, so sebaiknya hati-hati, kemarin mencoba menembus level 600, namun tidak kuat sehingga turun kembali dibawah 600, target terdekat adalah 650. Risk lebih besar dari rewards, so main saham ini sebaiknya main cepat saja.

5.ANTM : Saham ini diisukan target menuju 800, kenaikan dalam 2 hari terakhir terlalu cepat, sehingga dapat saja terjadi konsolidasi dahulu, namun jika bertahan diatas level 630, maka saham ini otw menuju 800.

6.TINS : Saham ini sebentar lagi menuju level 1000, so sebaiknya hati-hati jika sudah mencapai level 1000, karena targetnya sudah dekat yaitu 1100.
PTBA : Saham ini menguji level 7825, jika mampu tembus level 7825, maka akan menguji level 8000, dengan target 10.000-12.000

7.INCO : Saham ini berpeluang menguji level 2000, dengan target terdekat 2045-2050, target mid term adalah 2700, dengan syarat harus mampu tembus dan bertahan diatas level 2050.

8.ERAA : Saham ini menguji level 800-810, jika tembus maka targetnya akan lumayan jauh, yaitu 1200, dengan syarat harus mampu bertahan diatas level 800.

9.ADRO :Saham ini otw to 800, saham ini ada small resist di level 760. nampak ADRO tidak akan sulit menembus level small resist tsb.

$IHSG $ELSA $GIAA $ANTM $TINS $INCO $ERAA $ADRO
hide
P H
Mar 18,2016 20:27:20
Tiphone Mobile Indonesia ($TELE) posted Rp370.4bn (US$26.4m) net profit, (+)19% YoY, and 98% of consensus. The company booked Rp22tn (US$1.7bn) revenue in FY15, (+) 51% YoY, 110% of consensus. The company booked Rp776bn operating profit, (+)43.5% YoY.

$ERAA $TELE $GLOB $TRIO
hide
P H
Mar 04,2016 09:08:25
Samsung Electronics Indonesia plans to launch 4G smartphone below Rp1m (US$71). Samsung Indonesia marketing director, Vebbyna Kaunang said that the company is following government’s request for vendors, such as preparing local content (TKDN) by 30% and make cheaper version of 4G smartphone.

$ERAA $TELE $GLOB $TRIO
Bull
P H
Oct 12,2015 12:14:00
ERAA tertahan di Resistance

Bear
P H
Jul 03,2015 11:30:12
ERAA tunggu di support lagi yah 500 - 530
Bull
P H
Jun 30,2015 11:09:43
Support baru ERAA ada di 600. Bagi yang belum punya SPEC BUY di 600. CUT LOSS di bawah 590. Target pertama 715.

Bull
P H
Jun 22,2015 11:41:17
ERAA SPEC BUY di bawah 530. STOP LOSS di bawah 500. Target pertama 600

Bull
P H
Jun 22,2015 11:37:13
ERAA sudah turun banyak banget.. SPEC BUY ?
hide
P H
Jun 12,2015 00:48:53
ERAA - Secara technical lebih baik BELI saat MA50 crossing MA200

Bear
P H
May 01,2015 12:05:23
Untuk yang berani spekulasi beli ERAA
hide
P H
Apr 27,2015 16:37:27
ERAA tunggu signal BUY aja yah.. masih jauh
Bear
P H
Apr 13,2015 11:50:51
ERAA udah di 840. kalau break ke bawah hati hati
Bear
P H
Apr 10,2015 01:36:55
ERAA seperti nya boleh beli kalau turun lagi ke 840
Bear
P H
Apr 07,2015 18:03:49
$USD bakal naik terus sampai pertengahan tahun. ERAA seperti nya masih bakal tertekan. Begitu juga dengan $TELE dan GLOB
hide
Quotes delayed, except where indicated otherwise.
ERAA
630.00 0.00 (0.00%)
Erajaya Swasembada Tbk.
Last Update 16:59:09